@LizChermin

liz chermin1 december, een nieuwe maand, een nieuwe maandag en ook een nieuwe twitteraar voor @040datzijnwij. Deze week is Liz Chermin (@LizChermin) de curator van dienst. Van 1 tot 8 december zal Liz haar Eindhoven met ons delen.

Liz Chermin, ongeveer vier jaar rector van het Van Maerlantlyceum in het hartje Eindhoven. Het Van Maerlant is een prachtige oude school in een monumentaal gebouw. Sinds ik op het Van Maerlant werk kijk ik anders naar Eindhoven. Eindhoven bruist en het is geweldig op welke wijze een school verbinding kan maken met deze inspirerende omgeving. We werken niet alleen samen met culturele en maatschappelijke instellingen maar ook met het bedrijfsleven. Zo zijn wij als school actief betrokken bij het technologiepact en werken we bijvoorbeeld nauw samen met het Parktheater en het Van Abbemuseum. Ik hoop dat onze leerlingen daardoor meer leren dan de verplichte lesstof. Leerlingen en collega’s vormen voor mij een belangrijke bron van inspiratie.  Zelf ben ik moeder van drie kinderen (16, 14 en 12), ik speel graag een potje tennis, loop hard en breng regelmatig een bezoek aan museum en theater.

Het Van Maerlantlyceum viert dit jaar haar 95e verjaardag met een programma van en voor (oud)leerlingen en (oud)collega’s. In januari treedt de familie Franssen op in de hal van de school.