@brigadierSTRYPi

Fred Stork

Van 10 tot en met 17 juni kunnen we tweets verwachten van de hand van buurtbrigadier Fred Stork. Fred twittert onder de naam @brigadierSTRYPi.

Fred werkt sinds 35 jaar werk ik bij de politie, waarvan de eerste zes jaar bij de Militaire Politie ofwel de Koninklijke Marechaussee. In die tijd heeft hij op diverse plaatsen gewerkt waaronder Vaals, Weert en bij de beveiliging van onze Koninklijke familie in de tijd dat Juliana nog koningin was. In 1984 maakte hij de overstap naar de gemeentepolitie Krimpen aan den IJssel, maar na acht jaar begonnen zijn roots zo hard te knagen dat hij ervoor koos om terug te gaan naar ’t gezellige vertrouwde 040.

Na een hele periode in Gestel werkt hij nu alweer een jaartje of twaalf als wijkagent in Strijp. Een van de mooiste jobs die de politie te bieden heeft, vindt Fred. “Het is een job die alle mogelijkheid geeft om op eigen wijze als politieman maar vooral als politieMENS in je wijk midden tussen de mensen te staan met alle mooie en minder mooie zaken die er afspelen. Twitter is daarbij voor mij van grote toegevoegde waarde. Daar waar het niet altijd lukt om fysiek in ‘mijn’ wijken te zijn, ben ik dat virtueel wel en hoop daarmee laagdrempelig voor iedereen aanspreekbaar te zijn”, aldus een van de twitterende buurtbrigadieren die Eindhoven rijk is.