@PieterHendrikse

Pieter-1Tussen 8 en 15 juli is de eer aan Pieter Hendrikse, op twitter actief als @PieterHendrikse.

Pieter is in het dagelijks leven schoolbestuurder in het Voortgezet Onderwijs (Ons Middelbaar Onderwijs; ‘OMO’). Hij draait al even mee in het onderwijs: na zijn studie Staats-en Bestuursrecht in Nijmegen startte hij 40 jaar (!) geleden zijn loopbaan als docent op het Eindhovense Sint-Jorislyceum.

Pieter is actief in de Eindhovense cultuursector. Hij is toezichthouder bij Bibliotheek Eindhoven en bij Plaza Futura (de laatste na de zomer: ClubNatLab). Zelf is hij tevens vriend van Van Abbe en fervent bezoeker van ‘culturele hotspots’ als het Muziekgebouw en het Parktheater. “Maar ik ben ook graag te gast op andere plaatsen in de stad: van de parken ‘Meerland’ en het Stadswandelpark tot cafés als Usine en Berlage  en, niet te vergeten, het Philipsstadion”, aldus Pieter.

Hij is zeer gecharmeerd van ontwikkelingen waarbij de stad zich transformeert: Strijp S en Strijp R als recente, aansprekende voorbeelden.

Ik ben van deze stad gaan houden vanwege dynamische en ‘doenerige’ karakter, immers meest extraverte stad van Brabant met prachtige emancipatorische traditie.