@gabysadowski

gabysadowski040datzijnwij stelt aan u voor: Gaby Sadowski (@gabysadowski). Gaby twittert op ons account van 2 t/m 9 juni. En helemaal vanuit New York!

Gaby Sadowski is mama van drie kinderen en werkt voor de gemeente Eindhoven, voor de sector strategie. Ooit promoveerde ze op “samenwerken in virtuele teams”. De passie voor het online zijn zit er dus al heel wat jaren in. Bij de gemeente is Gaby vooral bezig met het bedenken van nieuwe manieren van samenwerken tussen de gemeente en de stad Eindhoven. Ze was in 2007 projectleider van de co-creatie challenge,waarin burgers mochten meedenken over hoe ze met de stad zouden willen samenwerken. Hiermee was Eindhoven de eerste gemeente die aan co-creatie deed. Nu is Gaby vooral onder de indruk van Open Data als een manier om transparantie van en naar de burger te geven. Natuurlijk is Open Data ook een manier om innovatie te bevorderen.

Naast haar werk voor de gemeente en mama-zijn is Gaby schrijfster van het boek Herkenning. Een roman met prachtige recensies inmiddels, maar ook met een innovatief karakter. Ze heeft een hybride boek gemaakt: traditioneel op papier maar te scannen via mysmilez.nl waardoor er filmpjes uit het boek gevlogen komen. Daarnaast zijn alle hoofdpersonen via FB en twitter te volgen. Het boek is dus nooit uit.
Het boek is 21 mei gelanceerd en gaat bijna de tweede druk beleven. Bekende Nederlanders hebben aan dit project meegewerkt. Met een 0 euro budget is er een lied gemaakt en een filmtrailer! Iets om trots op te zijn. Besprekingen over het maken van een film zijn vergaand.
Meer informatie via www.herkenninghetboek.nl. Hoofdpersoon Mila is ook te volgen via @milavandenelzen en via haar blog: www.milavandenelzenblog.wordpress,com en natuurlijk kun je vrienden worden op Facebook.
Leuk detail, Eindhovenaar @Erikvangerwen speelt een van de hoofdrollen in het boek, naast de bekende acteurs.

Maar deze week is Gaby in New York voor de gemeente Eindhoven. Op zoek naar Innovatie, op nieuwe bedrijven om zich in Eindhoven te laten vestigen, maar ook om te vertellen hoe innovatief Eindhoven is. Weinig tijd voor Herkenning dus deze week.